Åkrafjorden

Åkrafjorden

Åkrafjorden

Onsdag 22.april var det duket for ny klubbtur. Destinasjon var satt til den vanskelige og myteomspunnende Åkrafjorden. Delegasjonen var rekord stor. Team askim med Thore, Janette og Vetle med Thores båt.

11169139_10153205504363426_621355193_n

Team vest med Kjetil og Markus med Kjetils båt og til slutt Daniel og meg med leiebåt. Vi ankom i forskjellige puljer. Team Askim pluss Daniel dro tidlig og fikk med seg et par timer på vannet. Fokuset ble lagt til gyltefiske i nærområdet. Etter at alle i båten hadde vist Vetle hvordan en brungylt så ut fikk han endelig en til slutt. Ny art. Janette plukker også Lusuer som ny art.

#Brungylt Vetle

#Brungylt Vetle

#Lusuer Janette

#Lusuer Janette

Utover kvelden ankom undertegnede selv. Turen tok lenger enn antatt og etter å ha undervurdert åpningstidene på fjellbygdene rakk jeg ølsalget med et nødskrik i etne. Utover kvelden kom også team vest. Onsdagen ble for det meste brukt til innkvartering, rigging av tackler, mat og øl. Etterhvert som mørket seg på ble det også noe titt rundt i båthavna uten at noe spennende kom opp.

Torsdag morgen var det bare å dra seg ut av senga. Meldt mye vind denne dagen, men ellers fint vær. I påvente av høyere vann for å kunne sette ut sine båter, tok Daniel, Kjetil og jeg turen ut for å hente brungylt. Daniel som guide siden vi manglet arten. Tok ikke lang tid før vi hadde kontakt. Første fisk i båten på Kjetil var ikke annet enn brungylten selv.

#Brungylt Kjetil

#Brungylt Kjetil

Min satt lenger inne, men etter ørten rødnebb og sypiker satt det en liten jævel på.

#Brungylt Albin

#Brungylt Albin

Ellers kom det ikke opp så mye spennende annet enn smålanger, sypiker, blåstål og lusuer.

#Babylange

#Babylange

#Lusuer

#Lusuer

Vi hadde blitt enige om turkonkurranse. Størst eksemplar av hver art ga 1 poeng. Vinneren var den som fikk flest på slutten av turen. Etter å ha kjørt Kjetil inn til havna igjen ble båtene sjøsatt og hele flåta kom seg ut på sjøen. Vinden gjorde fisket på dypet vanskelig. Vi la oss etter glass, blåkjeft og blålange uten at de kom i båten vår. Vi fisket hardt fram mot kvelden før vi dro tilbake for middag. Av nevneverdig etter dag 1.

Kjetil med klubbrekord på brungylt og sypike

#bryngylt pers

#bryngylt pers

#sypike pers

#sypike pers

Kjetil var i støtet og hadde flekket opp fjordens minste blålange på under 200g. Til Markus store forargelse da han selv mangler arten…

#microblå

#microblå

Mens en delegesjon dro til butikken for proviant påfyll,  ble det båthavnfiske på resten. Vetle flekket opp gressgylt som ny art.

#gressgylt

#gressgylt

Markus hadde plukket et par små kutlinger på natta og under dagslys fikk vi konstatert to nye arter på han.

#Bergkutling

#Bergkutling

#Leirkutling

#Leirkutling


Fredagen regnet det fælt, men vinden var bedre. De samme artene ble prioritert, men eneste nevneverdige var Janette med glassvar og ny art.

IMG_5345

#glassvar Janette

#glassvar Janette

Vetle fikk også blekksprut

#Blekksprut

#Blekksprut

På dypet kommer man seg heller ikke utenom disse.

#Håkluss

#Håkluss

Eller disse

#dypvannspadde

På lørdag var det på’n igjen. Opp tidlig og ut på sjøen. Regnet var noe bedre og utover kvelden ble det riktig så fint. Mot kvelden prøvde vi ut en ny plass gutta har fisket lite på tidligere. Midt oppå en topp får Vetle sin glassvar. Ny art. Litt senere ropes det. Da har Thore klinket til med Lysing og art #91.

#Lysing

#Lysing

Med spennende fangster legger vi oss i samme området. Tar ikke lang tid før det napper kontant i stangen min. Mye stanginger tilsier at dette er noe annet enn de utallige lusuerne tidligere på turen. Etterhvert kommer det opp en fin liten lysing. Litt kjipt da jeg har arten, mens Daniel mangler den. 3 dobling av pers i det minste.

#Lysing

#Lysing

Team vest la seg også i nærheten, men på litt dypere vann. Kjetil hadde dratt 3 blålanger på turen, mens Markus fortsatt manglet den. Til gjengeld dro Markus en glassvar som Kjetil mangler. På dypet napper det og opp kommer litt overaskende en Kolmule. Ikke pers eller ny art, men kjærkommen i turkonkurransen. Litt payback da Kjetil mangler denne også.

#Kolmule

#Kolmule

Søndag rakk vi en halv dags fiske før vi måtte rydde ut. Tilbake i samme området som dagen før dro Vetle likeså godt 3 glassvarer som Thore mangler. Vetle fikk også en Lysing på rett under pers.

#Glasskongen

#Glasskongen

Under glassvar fiske drar Daniel faktisk en liten piggskate. Hjertet hoppet nok over et par hakk i håp om kloskate.

#Piggskate

#Piggskate

Tilbake i havna gjøres siste innspurt i konkurransen.

#Bryggefiske

#Bryggefiske

Janette plukker grønngylt og art #66.

#Grønngylt Janette

#Grønngylt Janette

Kjetil får notert vekt på tangstikling og viktige poeng i konkurransen.

#Tangstikling

#Tangstikling

Markus stakk av med størst gress

#gress

#gress

Turen gikk mot slutten og alle var enige om kjempesuksess. Alle fikk nye arter eller perser. Totalt noterte vi oss for ikke mindre enn 28 arter. Daniel stakk av med seieren med 7 poeng foran Kjetil på 6 og Vetle med 5. Av arter fikk vi Bergkutling, Bergnebb, Blålange, Blåstål, Brosme, Brungylt, Glassvar, Gressgylt, Grønngylt, Hvitting, Hyse, Hågjel, Knurr, Kolmule, Lange, Leirkutling, Lusuer, Lysing, Piggskate, Sandflyndre, Sandkutling, Sei, Svarthå, Svartkutling, Sypike, Tangkutling, Tangstikling og Torsk. Litt morsomt at lette arter som Lyr og Lomre uteble. Litt skuffende at ingen fikk blåkjeft eller spisskate. Men da har man jo en unnskyldning for å komme tilbake.

Lenge leve galskapen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *