Havåltur til Bergen

Foto: Markus Guttormsen

Jeg har lenge hatt lyst å reise opp til Bergen igjen, for å fiske etter havålen som ikke har blitt krysset av etter både lokale turer og reiser på kjente plasser. Etter dialog med klubbkameratene Epsen og Arthur ble en liten helgetur et faktum, og noen timer senere sto jeg hos Espen og vi var klare for å fiske. Vi hadde på forhånd avtalt å møte Arthur utpå sjøen, da han hadde allerede startet fiske men ikke etter ål.

Arthur og Reinhard fikk 3 havabborer før vi møttes i skumringen, flott start! Etter det kom vi kjapt på plass nært land i bunn av en bratt berg, vi la oss begge på gpsanker og snøret ble senket ned. Det gikk ikke lange tida før det lå en sykkelpumpe i baugen… feil art men morsomt med napp idet man treffer bunn. Etter 40 minutt begynner det å tikke på snella og tilslaget settes – fast fisk, men ikke den store tyngden… Medeler til Espen at dette ikke er noe stort å på et tidspunkt på vei opp føles det ut som den er av, så feil kan man ta for opp plasker en voksen ål på 14.2kg og ny art er sikret!

Foto: Espen Knarvik

Blanding av både glede og overraskelse men også utrolig godt å endelig få den etter litt mye gnuing på en såpass “grei” art. Utover kvelden så napper det regelmessig spesielt i båten våres men også hos Arthur og co kommer det opp fisk. Vi ender opp med ca 15 havål landet/mistet på vei opp. Fisken lå mellom 5 – 14.2 kg så de store ville ikke leke denne gangen, men så mye ål er ganske bra på noen timer i båten. Espen greide også å lure en flott mattorsk på nermere 10 kg uten at dette ble fotografert… Vi innså det kunne være greit med noen timer på puta så vi tok kveld alle mann.

Morningen etter var planen å fiske videre med Arthur og Reinhard så jeg kjørte fra Espen etter en kjapp egg & bacon frokost som var helt innafor. Vel fremme ble planen lagt å fiske litt til havfisker’n som vi alle 3 er med på i år, det blåste greit så det ble ikke lagt de helt store fiskeplanene men det kom opp både glassvar, småpen knurr, flott sei, blåkjeft og min første havmus ifra båt så det ble en innholdsrik dag på sjøen med litt ulike arter!

Etter en god dag på sjøen med lite søvn så var det bare å kjøre mot ferja igjen og komme seg himover etter en vellykket tur med ny art og god selskap. Må takke Epsen og Arthur for gjestfrihet, båt og guiding helt topp å være på tur med dere, kjekt å hilse på nye ansikt også Reinhard.

Skrevet av Markus Guttormsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *