Norgesmester NM saltvann 2016

Foto: www.hooked.no

Foto: www.hooked.no

2016 kom den første NM tittelen til klubben. Laget SFK Galskap Westside med Kjetil Guttormsen, Markus Guttormsen og Albin Dal stakk av med seieren i NM lag saltvann. Konkurransen var uhyre jevn og laget vant til slutt med 371 poeng endte de til slutt 20 poeng foran Team Amundsen, bestående av Øistein Winther, Henrik Vågenes og Stig-André Helland og 32 poeng foran Team Nor Bunkring, bestående av Anders Kristoffersen, Preben Skaugen og Hans Marius Kaasa.

Saltvann lag-klassen kan en melde inn alle saltvannsfisker med specimenvekt på over 150 gram. De ti største eksemplarene av hver art er tellende i sammendraget, og hver deltaker kan ha inntil to tellende fisk per art. Det vil si at hvert lag kan ha inntil seks tellende fisker på sammenlagtlisten. Toppfisken gir ti poeng, og poengsummene faller proporsjonalt med fiskenes plasseringer. Det betyr at en deltaker maksimalt få 19 poeng per art.

Toppfisker for laget var blant annet stor berggylte, fin paddetorsk, to skjellbrosmer, flere havabbor og specimen på både blålange, brungylt, fjesing, grønngylt, sandflyndre, skrubbe og fløyfisk.

Les full artikkel kan leses på hooked.

SFK Galskap Westside vant rotteracet

Ønsker du å delta i NM selv? Trenger ikke være en del av et lag og alle arter som ikke er fredet kan fiskes. Bli med da vel.

https://nmsportsfiske.no/

Grattis til gutta som gikk av med klubbens første tittel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *