Østlandstur

Foto: Markus Strandstad

Markus og jeg snakket om å ta en tur til østlandet igjen, denne gangen med krøkle og småflekka rødhai som mål. Etter Emil Ruud`s krøklesuksess på Hurdalsjøen øynet vi håp om å kunne røske med oss noen pene krøkler med det samme vi var sørpå. Mildværet sørget for at vi måtte kystmeite etter småflekka.

Vi møtes på Klett og kjører derifra i 17 tiden, etter noen timer ankommer vi småflekka spotten like før midnatt. Vi fisker gjennom hele natta, men haien glimrer med sitt fravær og vi kommer fram hos Thore på morgenkvisten.

Litt senere på dagen våkner vi til egg, bacon og chillibønner i full sving på kjøkkenet, og får servert kaffe på senga påfulgt av en skikkelig frokost. Topp service der altså! Vi drar etter hvert i retning Lyseren via Vetle og får låne ekkolodd med mer, sammen med Thore begynner vi fisket og får relativt raskt sikret oss arten begge to, digg!

Foto: Thore Bergh

Vi fisker videre på krøkla for å perse og bruke som agn med håp om gjedde og abbor. Vetle kommer etter hvert også ut på isen og flekker opp en del krøkler han og. Vi fisker til skumringen og kjører på videre etter hai, med en svipptur via mækkærn for å fylle buken.

Vi deler oss opp for å fiske av et større område og kunne fiske med flere stenger hver. Jeg hører Markus rigge nappvarslerene på den andre siden, hører først en og tenker at der var første stang på plass. Hører nappvarsleren gå igjen litt etterpå og tenker at den andre stanga er på plass men det viste seg å være småflekka på direkten før han rakk å rigge stang nummer to, rått! Veldig kule fisker å se på.

Foto: Tage Aarstad

Markus med sin småflekka på pene 1010gram.

Jeg flytter meg fort til Markus og får overta plassen og den ene stanga hans, jeg fisker til klokka passerer 2 og blanker denne kvelden også.

Dagtid på lørdagen går med på å fiske etter stam da Markus mangler arten, fisket er treigt og været er surt. Typisk nok er det jeg som får den ene stamen vi får, men uansett kult med gjensyn av arten, spesielt på en årstid jeg trodde fiske etter karpefisk var tynt.

Foto: Markus Strandstad

Vi er enda tidligere ut på småflekka denne kvelden, og det viser seg å være bra da jeg etter en time kjenner noe annet en hvitting napp, setter tilslag og kjenner rett tyngde, og rett art!

Nok et pent eksemplar, denne dro vekta til 1225g.

Jeg får endelig senket skuldrene og vi setter kursen til en havn for å se etter ålekvabbe og annet snacks, ser noen ålekvabber og feite stiklinger men de vil ikke ta så vi gir oss i fornuftig tid da vi skal opp tidlig for å fiske etter stor krøkle.

Vi kjører i forveien med Thore og får pakka om litt i bilen og kommet oss utpå i rett tid.

Vi prøver oss litt fram men finner ikke fisken, hiver oss med Vetle og Daniel når vi ser de. Jeg, Markus og Vetle prøver noe dypere en de andre. Det gir fort uttelling og jeg napper opp en på rundt 30 gram, like etter napper det igjen og fisken sitter. Opp kom det en diger krøkle og jubelen er stor, den ble veid til 59,1 gram senere. Jeg slipper ned igjen og får enda en fisk, dog mindre. Markus får deretter en fisk på 48,59gram, veldig fin fisk!

Thore, Daniel, Charlie og Knut kommer ut etter hvert og fisket blir avtagende, noen fisk på loddet og flere fine kommer opp av isen. Vi gir oss da vi har en lang vei hjem og jeg skal på jobb påfølgende morgen.

Vi sitter i skrivende stund på E6 på vei hjem og takker Thore, Vetle og Albin for god bistand og vertskap.

Skrevet av Tage Aarstad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *