Østlandstur

Da var det påtide med noen dagers fiske etter nye perser og prøve på nye kryss østover. Første stopp ble ørekyte. Planen var å pushe persen littegrann noe som gikk overraskende lett! Kikkfisket en skikkelig feit rugg å greide såvidt ikke gullmedalje på denne, men utrolig fornøyd å en kjempestart på turen.

Mange mil i bilen var jeg endelig fremme i mørket og der sto en rar skikkelse nemlig min makker på turen, ja min egen far… Etter noen timer på øyet så sto vi ved bredden. Nærmere bestemt dynovika. Kort fortalt så var fisket ræva, men dette var egentlig bare for å få feelingen å nappe noen laue. Vi dro østover og traff både på Vetle og Thore for å fiske etter brasme, sørv, mort og flire. Vi hadde et utrolig morsomt duppfiske i en god stund før det dabbet av men vi kunne notere oss ny pers på sørv begge to, og opp kom også en flott suter som knuste persen min fra kasut.

Suter (Tinca tinca)

Vetle fikk også en meget flott mort som var rundt halvkiloen + mens Thore nøyt en kald pils.

Mort (Rutilus rutilus)

Mørket kom for alvor og vi ruslet mot flire og brasme like etter. Det tok aldri helt av, men vi fikk opp noen fisk ihvertfall. Pappa kunne notere ny pers på flire og jeg på brasme så vi sa oss egentlig fornøyd etter et par timer i mørket.

Brasme (Abramis brama)
Flire (Blicca bjoerkna)

Planen videre var egentlig Drøbak, men vi endte opp med å fiske steinsmett istedenfor. Begge fikk ny pers med grei margin før vi fant puta.

Noen timer etter var vi klar for ny dag en egg&bacon frokost ble innhalert og vi satt kurs mot Øyeren og aspdorging! Frode og Albin i klubben hadde sagt ja til å stille med båt å guiding så dette var midt i blinken for uerfarne saltvannsfiskere! Det ble en god del asp totalt. Thore å Vetle tok også turen, og Vetle klinket til med kveldens største som bikket 3 kg! Ny pers ble det uten tvil på Kjetil og meg, så vi var egentlig ganske fornøyd etter noen timer på vannet. Pappa fikk også en ny pers på gjedde som bifangst. Thore fikk også pers med asp på 2kg og over medaljekravet.

Asp (aspius aspius)

Turen gikk videre til Drøbak. Vi fant noen nåler og tunger uten at de var så bitevillige, så etterhvert kastet vi inn håndkle og tok kvelden i Sarpsborg. Planen videre var å prøve på gullbust og vederbuk i Halden. Kjetil perset på gullbust.

Gullbust (Leuciscus leuciscus)

Tida gikk fort så det ble ikke tid til så mye mer før vi skulle ut å vade med Vetle, første plass var omtrent død. Kjetil fisket på en tangsnelle som både bommet på krok og irriterte så vi gikk videre. Vetle spottet en ok tunge så jeg fikk fisket på og etter heftig fight med stram brems var pers i boks.

Tunge (solea solea)

Videre var det Kjetil sin tur for pers noe som skulle bli noe verre om mindre bitevillig tross endel tunger fisket på… Etter en stund ser jeg noe rart å noe som ligner på en rar liten torsk sier jeg til Vetle vi titter litt nermere å innser det er en liten mulle! Får fisket på den med både kokt reke å mysis uten hell både strøm å dybden gjorde det tilslutt ikke mulig lengre. Ganske surt der å da men morsomt å få sitt en for første gang også! Nålene hadde vært ganske fraværende denne kvelden men ut av det blå i en tare klype fant vi en “sverm” stor havnål etterhvert! Vi fisker intenst på dem tett i tett og det hugger etterhvert hos meg, men til stor frustrasjon så detter fisken av på vindukanten! Flaks for meg er det mer en en fisk så etter litt lirking sitter den helt opp og art nr #134 Stor havnål kan noteres! Art #134. Etter en god stund med litt sabotasje av andre fisk kunne også Kjetil krysse av sin nye art #120.

Etterhvert kommer vi på et varområde å jeg spotter en fin piggvar som tar ganske greit 1.5kg. Nydelig matfisk i boks, og min første piggvar under vindu tross mange timer!

Piggvar (Psetta maximus)

Kjetil får også fiske på en kopi av min men denne er ikke sulten denne kvelden. På vei mot bilene tar han heller en ny pers på tunge.

Tunge (Solea solea)

Etter dette ser vi ikke mye mer. Kropper og lykter må lades opp igjen så vi pakket sakene. Vi ankommer Halden neste dag, med nye tips og Thore kommer som kjentmann og sosialt. Vi får mye fisk denne kvelden. Thore og Kjetil fisker intenst etter pen laue mens jeg fisket buk med flytebrød, noe som var meget morsomt å forsiktig fiske! Anbefales på det sterkeste. Tripplet Persen med en feit å fin buk på 1.5kg.

Det ble også ny pers på laue både på meg. Etter dette endte vi opp i en kjeller full I fiskeutstyr hvor det brått ble kjøpt et par stenger før vi sa oss fornøyd med turen. Totalt fikk vi begge en ny art hver #134 & #120. (Stor Havnål) 6 nye perser på far 9 nye perser på sønn Stor takk til Vetle, Thore, Albin, Therese og Frode for oppmøte, sosialt, guiding, husly og tips å triks! Veldig bra, vi kommer tilbake.

Skrevet av Markus Guttormsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *