Pelamide del I

Foto: Carl Stiegler

Foto: Carl Stiegler

Sarda Sarda

Den siste tiden har rykter om Stripet Pelamide, eller Bonito i Oslofjorden, og som et resultat gled Carls båt ut i Bunnefjorden søndag morgen klokken halv fem. Fire stenger ble rigget, to på dyprig og to med stangparavan. I enden ble det i første omgang satt på et utvalg wobblere, Max Rap, Yo-Zuri og X-Rap. De første nappene satt ikke. Eivind var den første med fast fisk, men den glapp dessverre før den var inne ved båten.

En stund senere løste den ene stangparavanen seg ut, og det var fast fisk. Fighten gikk rolig for seg, men da fisken viste seg ved båten endret stemningen seg. Det var ingen makrell noe som først ble anntydet, men Stripet Pelamide! Tempoet endret seg rasket og håven ble funnet frem. Og da den lå i håven brøt jubelen løs. Målrettet fiske etter Stripet Pelamide er mulig! Wobbleren den tok på var en 17cm Max Rap med grønn rygg, og det tok ikke lang tid før identiske og lignende wobblere satt i enden av alle snørene. Det samme passet ble gjentatt og på samme plassen smalt det til nok engang. Også denne gangen på stangen som gikk nærmest land, med samme Wobbler. Stemningen ved nappet var den gangen langt høyere og håven var klar med en gang. Jublen satt løst da Eivind også hadde landet et Stripet Pelamide.

Foto: Carl Stiegler

Foto: Carl Stiegler

Stemningen var spent før neste pass, og alle krysset fingrene for Carl. Ikke langt unna samme plassen løste den samme stangen ut, og Carl kjørte fisken mesterfullt, og nok en Stripet Pelamide havnet i håven. Alle ombord hadde fått Stripet Pelamide, tre stykker tilsammen!

Etter disse tre ble det stille, inntil stangen på den ene dypriggen løste ut, og snøret raste ut. Carl tok stangen, og utraset fortsatte, og fortsatte inntil senen plutselig røk. Hva det kan ha vært er vanskelig å vite, men dypriggen gikk på fem meter, over sytten meter, så den satt seg ikke i bunnen, og det virket som om den søkte nedover. Uansett lever vi videre med drømmen om fisker i stand til å ryke 0.40 nylon.

Resten av dagen skjedde det veldig lite. I løpet av dagen kom det i tillegg til de tre Pelamidene opp to makreller og en sei. Selv om det var en lang tur, med kun en kort og intens periode, var dette en helt utrolig tur! Det er bare å gratulere Carl og Eivind med ny art, og takke for en fantastisk tur.

 

Skrevet av Frode Kagge

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *