Agurknyheter

Sommertid og agurknyheter går som hånd i hanske. Vi har i lengre tid hatt planer om å få krysset av en av de mer uvanlige ferskvannsartene som etterhvert kommer til å bli “en av de enkle”. Onsdag 23.juli var dagen den skulle til pers. Planen var å reise etter at Daniel var ferdig på jobb. Tidlig på formiddagen får jeg melding om å “sette ræva i gir. Slutta tidligere på jobb. Nå tar vi den jævelen!”. Kasta sakene i bilen og kjørte nedover mot Enebakk for å plukke opp Daniel, før det bar videre mot Østfolds mange vann.

Taktikken var klar. Gummibåt, ro 10 meter ut og fisk 10 meter ned med hekle og maggot. Fikk 2 på 10min sa SMS. Med gode tips fra både SMS og Ole Håkon var optimismen på topp. Lett tenkte vi.

Vel framme var det bare å rigge stenger og pumpe båt. Eplekjekke som vi var hadde vi selvfølgelig ikke sjekket værmeldingen. Det blåste en del mer enn det hadde gjort de siste dagene. Dregg, el-motor og ekkolodd er som kjent for pyser og militærnektere og var selvfølgelig lagt igjen hjemme.
Da var det bare å ro ut og satse på å treffe stimene på driften inn mot land.

#Agurk#fishing#style

Vi kjørte 2 stenger hver med 6 kroks hekle #8 agnet med maggot. Driften var litt verre enn det vi håpet på og etter 2-3 resultatløse driv ante vi en kommende fiasko. I det minste hadde vi god tid på oss og begge var innstilt på at andre fiskeplaner fikk vike inntil ny art var inkassert.

På slutten 3 eller 4 driftet sveiver vi opp heklene våre og jammen meg henger det ikke fast en liten drittfisk på heklet mitt. Flekkern opp i båten og 1 tonn flyttes over fra mine til Daniel sine skuldre. Art nr 79 på den stadig voksende artslisten.

Krøkle! A.k.a. agurkfisken

Vinden er på ingen måter snill med oss i dag. I det vi legger oss i posisjon tar vinden seg opp og vi har til tider problem med å holde bunnkontakt. Etter et par drift til henger det plutselig en krøkle til på samme hekle!

Da den tredje kommer opp aner jeg en smule frustrasjon hos Daniel. Siste drift blir til siste drift som igjen blir til siste drift. Klokka begynner og tikke og i det arten ser ut til å snyte Daniel på målstreken begynner det å riste litt i stangtuppen. Forsiktig men bestemt tilsag settes. Om fisken er på merkes ikke, men så skimtes en liten agurk i det grumsete vannet. Opp i båten og 10 tonn kan senkes av skulderne.

Art nr 97!

Vi gir det et lite forsøk til for å putte poeng i NM, men motivasjon er utladet. Vi ror inn, veier og dokumenterer

Krøkle – 7,9g.

Og setter kursen mot neste destinasjon. Sik ved Øra.

Sik ved Øra går i vasken. Politiet har stengt av veien ut pga brann. Kanskje flaksen er brukt opp?

Vi avslutter kvelden med litt feederfiske etter ymse. Blir med en dassmort og liten stam på Daniel. Vi tar det ikke så tungt. Kvelden er reddet uansett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *