Artstur til vestlandet

84223656_174660997144393_6928884203912167424_n

Endelig var det tid for en ny tur med klubben fikk samlet sammen 2 båter og 5 mann som skulle på en dum satsing.

84270242_2548816912061832_6382566476984877056_n

Target artene denne turen var liten fløyfisk, flekket fløyfisk og småvar. På turen var det Tyrone og Thore fra Østlandet, Espen og Henrik fra Bergen og undertegnende fra Karmøy. Turen starter i stavanger med båt på slep traff jeg Thore og Tyrone på jakt etter kystringbuk, hårvar og hornkvabbe som Tyrone manglet. Vi gutsa på men det var lite og se og en del byger som kom stadig… Utover kvelden kom også Espen og Henrik på plass og vi gikk ut etter kystringbuk, Thore spotter kjapt en fin buse og Henrik får uti tanagoen og etter litt om å men hogger den til! Ny art et faktum og turens første nye art er sikret!

Foto: Henrik Knudsen Vågenes

Foto: Henrik Knudsen Vågenes

Etter dette byttet vi plass da det var veldig tregt og lite fisk å se. Videre ble det og se etter ålekvabbe, og vi så flere, men regnet var en stor utfordring. Vi skilte lag og gikk etter hårvar til Tyrone på en ny plass. Det ble spottet et par stk utenfor rekkevidde uten at det skjedde så mye mer her heller… Klokken begynte å bli mye så vi valgte å møtes igjen og ta kursen mot der vi hadde leid oss en leilighet og hadde båtplass. Vel fremme etter en powernap i bilen var det å komme seg ut og klokka var så mye at han vi hadde leid hos skulle på jobb så vi var så heldige å møtte på han ut forbi og fikk komme inn før tida og fikk sovet her istedenfor bilen! Etter et par timer i senga var det og komme seg opp, Thore ordnet obligatorisk egg og bacon å bønner frokost og etter litt pakking kunne vi få båtene uti og vende snuten utover, meg og Tyrone i min båt og Espen, Henrik og Thore i Espens båt. Etter en liten stopp i havn var vi fremme på plassen og fikk ankret opp. Agntyvene strømmet på, men etter en liten stund kunne Henrik notere seg nok en ny art i form av flekket fløyfisk!

Flekket fløyfisk

Etter dette roet fiske seg ned og det begynte å mørke på men like før mørket kom satt det på en hos meg også! Jubelen ble sluppet løs til de grader og Art nr 125 var en realitet!

Flekket fløyfisk

Etter dette skjedde det ingenting og vi satte snuten mot leiligheten i mørket.. Som vanlig ble det både fuktig utover kvelden hos enkelte hvert fall men feire måtte vi! Dagen etter var det tidlig opp, vi lå fint til kun 10 meter fra butikken så da var det bare å valse inn klokka 7 og hente noe bacon og få i gang frokost å vekke gjengen. Utover dro vi og fikk ankret opp på plassen. Etter en liten stund kommer det opp noe rart og Tyrone står å titter fælt til han innser det er en småvar! Turens første flate er sikret og Tyrone kan notere et nytt kryss og kan senke skuldrene noe!

Småvar

Etter dette så kom flekket fløyfiskene som en perle på en snor, første mann var Espen så Tyrone og ti slutt fikk Også Thore den!

Flekket fløyfisk

Flekket fløyfisk

Flekket fløyfisk

Stemningen var meget bra og alle var veldig bra fornøyd, ikke nok med det så tok Espen en liten fløyfisk og turens første av det slaget kunne noteres, småfrekt!

Liten fløyfisk

Timene gikk fort denne dagen og vi halte opp både target arter og litt ymse bifangst… For min del fikk jeg ikke noe nytt denne dagen men levde enda godt på den flekka fløyfisken dagen før! Tilslutt satte vi snuten «hjemover» for mat, øl og dokumentering av dagens fangster! Henrik kunne også meddele at flekket fløyfisk var «hentefisk» og var en agn tyv! Tror ikke det utrykket er så veldig vanlig… Utover kvelden var Espen kokk og det ble både binding, pisspreik og minttu utover kvelden som vanlig. Nok en ny dag sto for tur og dagens mål var å få fatt i liten fløy og mer var satsing. Like etter vi kommer frem kan Henrik juble både 1 og 2 ganger han dro like godt liten fløy og tungevar på sine 2 første fisker med en gang!!!

Liten fløyfisk

Tungevar

Ganske rått å få fiskeforbud før flere har fått napp i hele tatt! Etter dette ble Henrik kokk om bord og grilla både pølser og lagde toddy utover ble det en og annen bifangst utover dagen, litt senere dukket også liten fløyfisk på stanga til Tyrone og han hadde fått full pott!

Liten fløyfisk

Nå var det kun min tur til å få liten fløy, men så langt hadde jeg kun fått 1 fisk denne dagen og for å være ærlig var ikke troen helt på plass… Vi bestemte oss for å flytte oss da Espen halte opp fløyfisk etter fløyfisk i nabobåten å vi ikke fikk så veldig mye og jeg knapt hadde fått en vanlig fløy denne dagen… Begynte og hale opp stengene og på siste stanga henger det noe på flekker den opp og sjekker den YEEEES! Liten Fløyfisk og 100kilo datt rett av skuldrene og minttuen var bare å styrte! #126

Liten fløyfisk

Utover ettermiddagen gikk det i småvar satsing uten videre suksess her, men vi var allikevel knall fornøyde med dagen og vendte snuten mot land. Neste morgen var det bare og pakke ut fra leilighet og komme oss om bord i båtene. Henrik og Tyrone lånte min båt for og satse på NKU og Steinbit som Tyrone manglet mens vi 3 andre kjørte rett på plass etter småvaren og der var Arendal og co

84223656_174660997144393_6928884203912167424_n

Tidlig at ryktene har gått da vi ankom var det 3 båter på plass! Vi fikk uti ankrene og bitringen var i gang.. Det kom opp både kutlinger og fløyfisker før jeg tilslutt kunne flekke opp en tungevar!

Tungevar

Så sinnsykt deilig å få nok en ny art når jeg har hatt et tregt fiskeår i 2019… Da var det egentlig bare å ringe Henrik å få han til å hente meg over til havn og fiske litt der, ikke lenge etter så sveiver Tyrone opp steinbiten han mangler med både sandflyndre og stang med på kjøpet! Litt av en fangst!

Gråsteinbit

Etter dette kommer nok en steinbit og en haug med fløyfisker, Thore og Espen kommer også innom og tar med seg Henrik innover for og pakke sammen mens vi prøvde litt til… Tiden var inne for å gi seg å midt i innsveivinga av alle stengene kommer det opp en NKU på Tyrone og arten er sikret i siste sekund!

Nordlig knurrulke

Ikke nok med det da jeg drar inn min size 20 sabiki henger det en double nordlig knurrulke på! Tidligere har jeg hatt 5 turer hit før jeg fikk den.. Snakk om å bare plukke dem nå som jeg hadde den… Greit å få oppgradert persen markant til småpene 26 gram en flott avslutning på turen!

Nordlig knurrulke

Etter dette pakket vi sammen sakene og kjørte innover hvor Thore sto klar med hengeren, da var det bare og komme seg hjem etter en meget vellykket tur! Totalt fikk klubben hele 15 nye arter denne turen! Flere nye perser og stor klaff på satsingen som kanskje ikke alle hadde så stor trua på! Alle fikk liten og flekket fløyfisk samt 3 varer der 2 var tungevar og 1 småvar! Vi fikk også 15 arter kun under Fløy\Var satsinga. Så da er det bare og glede seg til neste tur, det ble mye galskap som vanlig og mye bra minner og veldig kjekke lokale folk! tross varierende vær var turen kjempe bra for alle!

På vei hjem etter vellykket tur!

84183491_174960567097729_5814649346641100800_n

Skrevet av Markus Guttormsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *