Dvergfjesing, dvergfjesing og dvergfjesing

Det har vært mye dvergfjesing i det siste, så dette skal bli en kort rapport. Øyvind Sundet var den første i klubben som klarte å lure opp en dverg.

#131 og 14 gram

Undertegnede dro ned dagen etterpå (29.09.2021) og brukte 8 timer etter arten. Synkende vann og mye bølger var kanskje ikke ideelt for det ble en blanketur.

Bergensligaen Espen Knarvik og Henrik Knudsen Vågenes hadde avtalt med Markus Guttormsen å dra ned påfølgende helg. Med seg på laget hadde de Peter Stenhjem Lie. De kom ned for sent på fredag 01.10 å valgte å sove noen timer for satsing på lørdag. Mye folk som satset på dverg denne helges, og det sto folk på alle strender. Selv måtte jeg også ned etter ny satsning. Her var det bare å sette seg i bilen grytidlig lørdags morgen.

På vei nedover kom de første meldingene om fangster, og det høres lovende ut etter forrige blanketur.

Først ut er Espen.

#138 og 13,5 gram

Det tikker inn meldinger fra kjentfolk som får og jeg begynner å kjenne på stresset.

Vel nede finner jeg bilen til Espen å har vel aldri pakket så fort ut av bilen noen gang. Været er fint og sjøen ligger ganske rolig. Finner Espen og andre kjente, og rigger opp utstyret. I solidaritet klarer vi oss med et eksemplar av arten og etterlater stenger til de som mangler. Det gjør også de andre som vi treffer her denne helgen. Espen har fått sin, så nå er stengene overført til andre som mangler arten. Bare å slappe av med en øl nå.

Så jubler Henrik litt bortenfor!!!

#137 og kanskje den minste så langt? 10 gram

Da er det bare å gjøre som Espen, slappe av, overlate stenger og ta seg en øl.

Ikke alle tåler denne belastningen like godt, og må ha en liten «siesta».

Neste fisk er det jeg som får. Lenge siden jeg har følt en sånn glede og lettelse over å få en ny art. Hadde troen, men tvilen lå og banket i bakhodet.

#146 og 13,2 gram

Nå mangler det bare Markus og Peter i følget vårt.

Rolig og fint vær denne lørdagen.

Ble noen sånne, noen piggvar og uhorvelige mengder med småsei på alle.

Ble mer liv i vannet utover ettermiddagen.

Så hørte vi endelig et primalhyl fra Markus.

#130 og 20,3 gram

Den kom til slutt, etter å ha løpt mellom X – antall stenger i noen timer. Nå var alle sultne, så utstyr ble pakket og opp til bilene for å spise.

Camp galskap Mandal

Det ville seg dessverre ikke for Peter denne gangen, men han er nok tilbake snart.

Etter en fuktig kveld som endte på byen som ikke kommer til å bli mer kommentert, kom søndagen. Aldri spesielt godt å sove i bil. Pølser til frokost og noen kopper med kaffe ble det på oss. Peter ville prøve litt etter dvergen, men været hadde blitt helt håpløst over natta så det funket ikke.

Jeg dro hjem, mens vestlandsgutta skulle innom Farsund etter sandkryper. Ble et plaster på såret her for Peter med art # 106 Grundling. 19.7 gram holdt til sølv.

For dere som ikke kjenner Peter, og fordi han har vært utrolig flink til å holde seg utenfor rekkevidden til noen av fotografene på turen så legger jeg ved et stjålet bilde fra FB siden hans. Kjekk gutt med interesse for piercing og fisking.

Ikke ny art for Henrik, men forbedring av PB, 21.4 gram og helt opp på podiet.

Solid forbedring ble det også på Markus, fra 1.76 gram i 2016 til 26.5 gram og gull på Artsfiske.com.

Solid forbedring ble det også på Markus, fra 1.76 gram i 2016 til 26.5 gram og gull på Artsfiske.com.

Signing off

Thore Bergh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *