Flatt hav

Foto: Kjetil Guttormsen

Foto: Kjetil Guttormsen

Etter storm og drittvær i julehelga, var fiskelysten på topp da været hadde roet seg ned.  Markus hadde fått med seg Sigurd Davidsen i båten, målet var flatfisk til månedens fisk i klubben, og kanskje en ok torsk til artsfiske.com.

Turen begynte noe trøblete med motorstopp og senere dreggen bom fast i ei steinur. Etter en tlf til undertegnede, blei det bestemt at småbåt nummer to skulle settes ut. Jeg kom kjapt ut til Markus og Sigurd, som hadde klart å lure opp en fin liten torsk på 2,8 kilo. Ikke stort, men størst i juletorsk konkurransen til nå.

Foto: Kjetil Guttormsen

Foto: Kjetil Guttormsen

Vi hang begge båtene sammen og fortsatte på flyndrejakt. Snittet var veldig bra idag, lite fisk under 600 gram. Dagens fineste dobbelthugg blei på min stang, sandflyndre på 700+920 gram. Sigurd som hadde pers på 840 gram på arten, blei plutselig mer optimistisk til å kunne perse. Han toppa allikevel ikke med mer enn 800 gram, uten at det er noe å være flau over. Jeg og Markus hadde noe mer hell idag, vi persa begge to. Første svære dro Markus, 1150 gram og bare 43cm…sykt!

Foto: Kjetil Guttormsen

Foto: Kjetil Guttormsen

Noen minutter etter var det min tur, 1160 gram og barnslige 42cm…vi var mildt sagt i ekstase!

Foto: Markus Guttormsen

Foto: Markus Guttormsen

Fangstene blei for ordens skyld dobbeltsjekka med ei elektro samson vekt på land, vi vil jo ikke være usikre når vi er 30-40 gram fra Nrek.
Kan legge til at begge de to største flyndre var fulle av rogn.

En konge avslutning på fiskeåret.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *