Forblåst på Titran

Foto: www.opplevfroya.no

Foto: www.opplevfroya.no

Søndag 27.september var det klart for avreise til årets store klubb begiventhet. 4 dager fiske med MS/Gotland og Frederic Kullin ved Titran, Frøya. Våte drømmer om Mora, Skjellbrosme, stor lysing, spisskate og you name it kan få enhver artsfisker til å skjelve med sveivehånda. Slike turer må bookes i lang tid i forveien. Fiskevinduet er kort og etterspørselen stor. Vi hadde samlet 6 stk. 2 dager før avreise må Dag Henrik melde avbud. Arbeidsulykke på jobb resulterte i knust finger.

12019779_10154267731160476_2257094885957551647_n

Ikke forsvarlig med 4 dager hardt havfiske etter dette. Vi prøvde å få med en 6 hjul på vogna, men 2 dagers varsel ble i snaueste laget.

0800 søndag hadde vi felles avreise fra Daggern. Vi skulle ha med 140 makrell samt noe terminal tackle. I vestkant bilen satt Frode og undertegnede. Fra øst i den nyinnkjøpte volvoen til Thore med Daniel og Vetle. Turen gikk radig. Rundt 9t var vi framme ved Titran vest inn hvor vi skulle bo. Etterhvert kom Frederic inn og vi diskuterte planer for uken. Værmeldingen var blitt heller laber etter at den hadde sett lysende ut tidligere i uka. Mora sto høyest på ønskeliste til samtlige. Mandag var den eneste dagen som kunne være aktuel. I og med at vi hadde makrell/reke ble det beste løsning.

0730 var det avreise fra havna. Turen startet hardt. Ut til fiskeplassen tar det rundt 3t med båten. Fisket foregår på 500m dyp og strømmen sterk. Vi hadde helt andre forhold enn NKML gutta som hadde vært der et par uker i forveien. Her var det på med 1,3kg bly. Nappindikasjonen ble dermed ganske fraværende. Allikevel ved første agnsjekk er det bra fisk hos Frode og Daniel. Frode klinker til med ny båtpers til Kullin og klubbpers på blålange.  7140g og god start på ny art. På samme tackle henger det også en svarthå. 2 nye arter på første opptrekk. God start.

Foto: Frederic Kullin

Foto: Frederic Kullin

Foto: Frederic Kullin

Foto: Frederic Kullin

Daniel vil ikke være noe verre og drar dubble av MORA! For en start. Største klokker inn på 1990g som hadde vært nrek om det ikke var for SMS sin monstermora.

Foto: Frederic Kullin

Foto: Frederic Kullin

Foto: Frederic Kullin

Foto: Frederic Kullin

Hos oss andre var det kun hå og lubb.

Vi bevegde oss litt og litt vekk fra kanten. På oppsveiv nr 2 var det ny tung fisk på hos Frode. Målet for turen hans var stor fisk og det passer det jo bra å dra de store og luke vekk de små. Ny blålange over gjeldende båtrekord. Denne på 6900g.

Foto: Frederic Kullin

Foto: Frederic Kullin

Fornøyd storfisker. Tacklet mitt kjennes også tungt ut, men om det skyldes søkke eller fullt av hå er uvisst. Endelig oppe sier Frederic Mora! 10 tonn faller av mine skuldre, men 2 sec senere kommer det “nei, hva f, skjellbrosme?” 9 tonn opp på skulderne igjen. Skjellbrosme her? Det er jo Mora jeg skal ha! Skjellbrosme i morgen! Jaja. Da er hvertfall den krysset av. 935g og specimen er jo et greit plaster på såret.

Foto: Vetle Westli

Foto: Vetle Westli

På tacklet satt det en hågjel, en skjellbrosme og en brosme. Bortsett fra Daniel som tydeligvis har kroket en horngjel på vei ned. Oppe ser vi at horngjellen har falt i smak for fisken der nede. Mange tydelige bitemerker. (Daggern, de finnes tydeligvis her og). Han rigger om til et blålange tackle agnet med horngjel.

Nytt nedslipp og vente 30min før agnsjekk. Nå har vi gått lenger vekk fra kanten. Alle trekker opp hå i lange baner. Vi legger oss derfor enda nærmere kanten igjen. Alle prøver å la tacklene ligge lengst mulig. I det jeg sender ned for 4 gang kjenner jeg plutselig at det napper på 50m under båten. Hva f? Sei her? Strammer bremsen, setter tilsag. Det blir tungt før fisken bare setter fart nedover. Jeg strammer bremsen så hardt jeg tør, men jeg har null sjangs. Fisken bare går og går og jeg begynner å bli passe bekymret for at jeg skal kunne stoppe dette dyret. Plutselig blir det slakk. Sveiver opp og ser at tacklet har røket mellom opphenger og bommen. På monoen kjenner man tydelig slitasje mot haiskinn. Kullin konkluderer med Håbrann mtp på størrelse. Da det i tillegg viser seg en i overflaten bak båten 5min senere kan hypotesen stemme någenlunde. Både hale og ryggfinne i overflaten. Utrolig kult! Man vet aldri hva som dukker opp her ute. Med tiden rennende ut og manglende rigg klar så sender jeg bare ned oppengerne. Begynner å ane mora blanking på alle utenom Daniel. På siste oppsveiv i grevens time sitter det jammen ikke på en liten Mora hos både Thore, Vetle og Daniel igjen!

Foto: Frederic Kullin

Foto: Frederic Kullin

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Mora 820g.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Mora 800g blank.

Totalt. Daniel med Mora på 1990g, 1585g og 1300g. Thore Mora 820g, Vetle med mora på 800g, Frode med Blålange på 7140g og 6900g og Albin med Skjellbrosme på 935g. Må si meg litt snurt at det ikke ble Mora, men samtidig veldig fornøyd med å bli ferdig med Skjellbrosme. Da må en rett og slett tilbake på dypet.

Dag 2 er planen Skjellbrosme. Meldt ganske kjip vind utover dagen så vi kjører på tidlig. Avreise kl 0600. Dropper agnfiske og bruker det vi hadde igjen fra dagen før. 1time ut til plassen så er det bare å gnu på. Alle utenom meg går hardt for skjellen. Jeg prøver på uer/vassild/kolmule. Sjøen er kjip denne dagen. Høye dønninger er ikke god oppskrift for en som er vant med sjø fra indre oslofjorden. Selv med sjøsyketablett kommer spysjuken. Må bare kaste inn håndklet og be til porselensguden. Fisket er heller labert. Det blir lubb, sykkelpumper og hå i lange baner. Daniel klarer i det minste å dra ny pers x2 på Lange. Største på 8480g.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Etterhvert som vær og vind drar seg på trekker vi nærmere land for å fylle agnfisk beholdningen til dagen etter. Med rykter om mye taggmakrell siste tiden maner jeg meg opp for å gjøre noen nedslipp. På første slipp sitter det en på øverste krok. Art #103 i form av Taggmakrell.

Foto: Vetle Westli

Foto: Vetle Westli

Rekker 1 nedslipp før jeg må tørrspy over ripa. De andre fisker på. Frode og Vetle får notert ny art de og. Henholdsvis #61 og #94.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Thore får også.  Ikke ny art, men får notert vekt. 420g.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Daniel går all inn for Pigghå, men tror de skyr krokene hans som pesten. Vi vurderer et nedslipp etter Uer, men vinden drar bare kraftig på og Frederic mener det er fornuftig å tøffe hjemover.

Dag 3. Vinden er enda kjipere. 12-13 m/s sørvest. Verst retning mtp hvor vi ligger. Planen er derfor å legge seg etter spisskate. Selv med 12-13m/s føles det ikke så ille. For min egen del kjørte jeg dobbeldose postafen og kroppen samarbeider bra. Fisket er dog enda tregere enn gårsdagens. Vi drar lubb til den store gullmedaljen. Ingen over 4kg. Fin matfisk, men lite givende fiske. Nærmeste vi kommer spiss er Vetle som setter seg fast i bunn.

Dag 4 utgår med høye kneløft. 20-30 m/s gjør fisket rimelig uaktuelt. Utrolig kjipt å være så uheldig med været, men sånn er fisket i blant. 2015 har vært rimelig labert vind og regnmessig. Turen blir derfor kuttet med 1 dag. Frode, Vetle og jeg setter kursen hjemover, mens Thore og Daniel kjører nedover mot Bergen for tangbrosmer og havål.  Selv om det store fisket uteble så var den en fantastisk tur i godt samvær. Frederic gjorde en super jobb utifra forholdene. Vi må rett og slett tilbake for å hente flere moraer, skjellbrosmer, store lysinger og skater!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *