Hvordan fiske krøkle?

 Etter forrige blogginnlegg har det kommet litt etterspørsel om krøkle tips.

Uten at vi skal påberope oss som noen krøkle eksperter, har de i det minste dukket opp på isen og fra båt uten store utfordringer. Taktikken er ikke veldig avansert. Å få de til å bite er heller ikke vanskelig. Problemet er bare å treffe de og finne dybden. De flytter seg tross alt pelagisk rundt.

Av taktikk ville jeg satt ut et par stenger på et område du tror stimen vil passere i løpet av dagen. Gjerne på 8 – 12m dyp litt avhengig av dybden i vannet. I og med at krøkle er en pelagisk stimfisk så tviler jeg på du finner de noe særlig inne på grunna der du finner morten. Sett stengene i forskjellige dybder. Alt fra 1-2m over bunn til 1-2m under isen. Sist tok vi dem på ca 3m under isen på 10m dyp. I sommer tok vi dem 1-2m over bunn på 10m dyp. Kanskje den går høyere på vinteren?

Oppsett er et enkelt sabikihekle. Helst med lysperle. Krok str 14 eller noe. De er brutalt store i kjeften. Agne med en hvit maggot. Bruker lette isfiske stenger. Skogseid light. Kun i tilfellet noe annet skulle finne på å bite på hekla. Det meste funkerer sikkert.

Slike er fine, men anbefaler at de trimmes slik ingen ting er til hindring når fisken prøver å bite.

Nappene kan være vanskelig å se. Vi hadde god suksess med myshka føletip på en av stengene. Da er du dog avhengig av å sitte nærme og stirre på en føletupp. Eventuelt feste en bjelle om du sitter lenger unna. Spørs da bare om du hører nappene. Ikke akkurat noen kjemper disse. De vi har fått har vært mellom 5 – 10g.

Ellers gjelder det bare å justere dybden på heklene til du finner dypet de oppholder seg på.

Skitt fiske! Kom deg ut og hent en agurkfisk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *