Isfiske på Haugalandet

Endelig har vi fått skikkelig vinter på hjemmebane etter flere år med lite kulde, da var det bare å legge planene for friperioden hjemme. Jeg og Kjetil prøvde først ut Etnefjorden her er det tjukk is, ca 30cm ved land og 25cm utpå, vært her litt før på isen men ble ikke så mye å skrive hjem om men vi fikk hver vår brungylt som bifangst.

Foto; Markus Guttormsen

Ellers var det noe noe fin matfisk som kom opp, her blir det en ny tur til uka for å prøve litt lengre inn etter litt andre arter. Det kjøres bil på isen der inne nå så isen er meget solid og dekker hele fjorden. De siste turene har blitt inni Yrkjesfjorden her er det 15-20 cm innerst i fjorden og bra kvalitet på isen. Første dag endte Kjetil og jeg på 16 ulike arter! Startet med en pen steinbit på 3170gram

Foto: Markus Guttormsen

Kjetil greide og lande en liten og feit Småflekket rødhai! Ikke vanlig fangst her i vest så det var kult!

Foto: Markus Guttormsen

Endt dag sto vi også med mye flott matfisk på samvittigheten blant anna en del lyr.

Neste dag hadde jeg avtalt med Bjørnar, klubbkompis fra Nordvegen Havfiskeklubb. Planen var å ta en tur utpå, liten tur innom Baardsen på kaien så var utstyr i orden også.. Dagen ble preget av store mengder taggmakrell, men fikk hvertfall ny bestenotering på 700 blank

Litt etter dette måtte vi rømme fra mengdene og sola var begynt å gå ned… Tenkte å fiske noe sei like under isen med friline og hel sil på men etter et par sei var det noe helt anna som hadde tatt silen min for å si det mildt! Skogseid stikka sto i full bue og dundret nedover! Ette flere runder var jeg rimelig sikker på det var en stor sei men viste seg å være en meget sprek og feit lyr! Så feit at kleppen bøyde seg gjennom 150mm hullet! Klokket inn på meget pene 6,16kg – 77cm! Ny bestenotering med grei margin!

Etter dette ble det både mørkt og kaldt så vi vendte snuten hjemover..

Thore, Henrik, Espen + frue var på vei så det var lagt opp til fiske både lørdag og søndag nå i helga! Lørdagen kom det også opp en småflekket og en lomre uten at dette ble avbildet… Ellers var fisket noe tregere en første dag men kom opp litt matfisk også i dag. Søndagen startet noe tregt men nok en steinbit kom opp og en double torsk av Espen før sola kom opp.. Jeg valgte og gå innvoer og Thore og bergen litt lengre ut.. Inne ble det faktisk ny bestenotering på sypike på meg, 180 gram..

Ellers greide jeg å lure opp en småpen bergylte på rett over kiloen samt en del fine blåstål.

Utover det har jeg og andre i klubben sanket poeng til sjøiscupen på artsfiske.com, blir å teste flere fjorder fremover nå som kulden biter og båten er fryst inne. Skulle gjerne blitt litt flere bilder, men på grunn av kulden ble det litt færre enn planlagt. Kjetil dro til med pen lyr på 3+ og det kom mange taggmakrell over 700g.

Av arter dukket det opp makrell, taggis, sypike, blåstål, hvitting, hyse, lysing, lyr, knurr, hågjell, svarthå, torsk, gråsteinbitt, bergylte, sei, småflekket rødhai, lomre og sandflyndre. Ganske bra for sjøisfiske.

Skrevet av Markus Guttormsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *