Konkurransehelg

Foto: Thore Bergh

Foto: Thore Bergh

Helgen 21-23.juni var store deler av klubben med i konkurranser på hver sin side av landet. Henrik og Espen deltok på Tananger havfiskefestival i Rogaland. Med sil innvandering hadde de ingen flyt. Henrik endte opp best på en 10.plass. Østlandsgjengen derimot deltok på Døgnknurren i Drøbak.

Døgnknurren arrangertes som en ren artsfiske konkurranse.

– Alle arter utenom kutlinger (minus svartkutling), nålefisk og rødlistet arter telte.
– Alle fangster måtte være fra båt og vi benyttet elektronisk registrering gjennom artsfiske.com.
– 100 poeng for lengste eksemplar av hver art og poeng videre beregnet ut i fra lengste innmeldte.
– Kun 1 tellende eksemplar av hver art for hvert lag og plakett for lengste eksemplar av hver art.
– Fiskeområde hele indre og deler av ytre oslofjord ned til Horten/Jeløya

Selv om vi har fisket mye i Drøbak, så har vi fisket overraskende lite fra båt. Vi var derfor spente om vi våre artskunnskaper kunne skape trøbbel for topplagene. Konkurransen var delt inn i 3 perioder.

Fredag 18:00 – 00:00. Lørdag 11:00 – 18:00. Søndag 04:00 – 11:00. Mao. det lå an til en slitsom helg.

Galskap stilte med 3 lag. Galskap 1: Thore og Tyrone, Galskap: Daniel, Vetle og Albin. Grenland Galskap: Bjørn og Øyvind med skipper Pål Slåen.

Fredag startet meget lovende for klubben. Galskap hadde ledelsen helt til siste timen før Øyvind klinte til med en tangsprell og 100 poeng. 11 arter dro vi opp første dagen med gressgylt, småflekket rødhai og tangsprell som de frekkeste. Gressgylt forøvrig ny oslofjord art for klubben.

Foto: Vetle Westlie

Foto: Vetle Westlie

Foto: Daniel Andre Bjørndalen

Foto: Daniel Andre Bjørndalen

Tangsprell

Lørdag var noe treigere. Ikke så mange nye arter. Lagene i ledelsen presset antall arter opp til rundt 15. Grenland behold ledelsen og plukket ny oslofjord art for klubben. Brungylt er ikke dagligdags innenfor Horten/Jeløya. Kom opp et knippe med ganske bra lengde i løpet av festivalen. Galskap med Daniel og co hadde ikke like bra flyt som teten og falt ned på 5.plass, men kun 100 poeng opp til ledelsen. Galskap 1 med Thore og Tyrone hadde ikke flyten fra testfisket og lå et stykke ned på listen.

Med 04:00 som start søndag var det nok flere som tenkte å prøve etter havabbor. Flyten til Grenland tok brått slutt under nettopp havabborfiske. Med motorhavari var i prinsippet deres vinnersjanse ute. Heldigvis var Thore i nærheten og fikk tauet dem tilbake til Drøbak. Daniel og co hadde litt flyt. Rødspette som vi hadde fått 3 under minste mål før søndagen kom opp tidlig.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Gapert dukket opp som bifangst og i siste time satt ulka. Det holdt til 3.plass. Kun 40 poeng bak vinneren. Knurren som hadde unngått oss hele helgen viste seg å bli avgjørende. Grenland karret til seg 4.plassen selv med halv dag mistet. . Klubben fikk også med seg en del plaketter for lengste arter. Totalt bikket vi over 20 arter.

Bergnebb – Tyrone
Hyse – Vetle
Småflekket rødhai – Daniel
Svartkutling – Albin
Tangsprell – Øyvind

Alt i alt en morsom konkurranse og vi håper det blir noe av neste år også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *