Man vet ikke alltid hva som skjer

Asp

Fredag 31 mai dro Øyvind sundet og jeg ned til Halden for å sette ut båten min. Har fått båtplass der i år. Tanken min var i grunn bare å sette ut båt, vaske og klargjøre den denne helgen. Men, ting forandrer seg fort. Og så er man jo litt udisiplinert.

Båten ble i alle fall satt ut, og Øyvind ville prøve seg litt på gullbusten.

Foto: Thore Bergh

Foto: Thore Bergh

Kom noen på brygga i Halden, men ingen store så fredagen gikk til å prøve litt nye steder etter gullbust. Øyvind fikk noen, men ingen å skrive hjem om. Alt jeg fikk var småmort.

Foto: Øyvind Sundet

Foto: Øyvind Sundet

Kvelden kom fort og på vei til å kjøre Øyvind hjem satt vi og snakket om Tyrone Pablo. Han mangler jo en del arter og har ytret ønske om en liten artsturne. Vi ble fort enige om å ringe Tyrone å høre om han hadde fri i helgen. Det hadde han, så etter noen få timers søvn gikk turen fra Askim til Oslo får å hente Tyrone tidlig lørdag morgen.

Targetarter: Gullfisk, hvitfinna steinulke, stam og dvergmalle.

Turen gikk rett til Fredrikstad etter gullfisk. Den hadde ikke kommet helt i gang enda, bare noen smånapp og en som nesten satt. Brukte i grunn aaaaalt for lang tid her å kom oss ikke videre før i 15 tiden.

Ble i alle fall Halden og Femsjøen neste. Første steinen som ble snudd på hadde en hvitfinnet under seg, så dette så lovende ut, men Tyron var ikke helt klar så den ble borte. Det er noe spesielt og vakkert med å krabbe rundt på alle fire i ura etter småfisk J , men flere fant vi ikke så vi flyttet oss derfor til Brekke lenser. Her satt arten etter 5 minutter.

hfsu

Stam og Hobølelven ble neste stopp. Den kom om mulig enda fortere en Hvitfinnet og ny art nr 2 for Tyrone var i boks.

stam

Vi brukte ikke så mye tid i Hobølelven da det er et stykke å kjøre til Asker og Drengsrudvannet hvor neste target for turen er. Da vi kom dit satt vi oss ned og fisket alle sammen.

Dvergmalle

Drengsrud skuffet ikke , ny art nr. 3. Vi ble sittende her en stund å nyte kvelden som kom sigende på, å det gjorde mallene også.

Dverg 3 dverg 2

Turen burde nå være over, men mens vi satt der å koste oss i mørten kom gjørs og asp inn i samtalen. Dermed røyk nattesøvnen og turen gikk videre til Lillestrøm og Dyno. Sjåføren var rimelig sliten, men som eneste med førerkort var det bare å sette kursen mot Lillestrøm. Vel fremme ved Dyno kl 02.15 la jeg meg for å sove litt i bilen mens Øyvind og Tyrone gikk ut etter gjørsen. Klokken 03.00 ringte telefonen og jeg var usikker på om jeg hadde sovnet, men Øyvind i andre enden kunne formidle at asp nr 1 lå i håven. Var bare å hive på seg jakka å komme seg ut.

Asp

Ikke ny art for Øyvind, men solid grusing av pers.

Gjørsstengene hadde ligget ute hele natta, og aspen ble hardt bombadert med alt fra spinnere, wobblere og sluker, men flere asp kom ikke opp. Det eneste som i grunn var bitevillig var lauene.

Men så, godt ut på morrasiden dro det godt i gjørsstanga til Tyrone, å håpet steg om ny art.

Å ganske riktig, ny art nr 4 for Tyrone på turen.

Gjørs

Etter hvert som solen stod opp begynte også plassen å bli folksom, men vi trua på et par timer til i håp om at Tyrone skulle få en asp. Det ble bare noen små abbor, så i 12.00 tiden avsluttet vi fisketuren og pakket sammen. Trodde vi, for, mens vi var på vei for å kjøre Tyrone hjem kom jeg på et par vann i Oslo. Et med gullfisk og et med karpe. De var jo «nesten» på veien så vi bestemte oss for å besøke disse.

Gullfiskvannet var dessverre tomt, de hadde ikke klart seg så neste stopp ble karpevannet.

Vi så 4 karper som lå og solte seg, mark, brød og mais ble prøvd, de spiste men ville ikke ta krok. Men Øyvind fikk en ok brunørret.

ørret

Karpe, asp og gullfisk vente til en annen dag for Tyrone. Godt å ha noe å se frem til.

Det var vel avslutningen på denne turen, klarte å kjøre Tyrone og Øyvind hjem uten flere stopp. Parkerte kroppen i sofaen hjemme søndag ca kl 17.00. Lenge siden en kald øl smakte så godt.

Konklusjonen blir at artsfiske er utrolig morsomt, man vet ikke hva man får og man vet ikke alltid hva som skjer.

Takk for turen gutter, til neste gang.

 

Thore Bergh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *