NM Sjøisfiske

SFK Galskap

SFK Galskap

Lørdag 30.januar var det klart for NM Sjøisfiske 2016 på løgnin i Namdalseid kommune. SFK Galskap (klesskap) stillte mannesterke med hele 4 lag med 2 på hvert. Daniel, Thore og Vetle tok turen opp allerede onsdag kveld.

12656499_10206581576711439_1455600610_o

Det ble en hard kveld og gutta kom seg ikke utpå isen før nesten formiddagen. Fisket var så som så. Utenom skate kom de vanlige standardartene opp. Heller mindre spennende for alle utenom Thore. Han manglet nemlig Øyepål. Den satt til slutt. Art #99!

#99. Øyepål

#99. Øyepål

Karmøygutta Kjetil og Markus Guttormsen kom med fly. Resten av delegasjonen. Del, Tyrone og undertegnede hadde sen avgang, som ble til enda senere og ankom ikke før 3 på natten. Lyngen fjordhotell var omdøpt til lyngen partyhotell. Noen sov, noen hadde kollapset, andre hadde håndbakk konkurranse mens øl og green doc ble konsumert i store kvanta. Søvn er oppskrytt. Tror jeg fikk 2t på øyet før det var frokost.

Fredag var det klart for sprint dag. Premie for størst fisk og mest poenggivende fisk. Etter en god frokost på hotellet bar det ut i bilene og den korte kjøretiden ut mot parkeringsplassen. Her gjelder det å være tidlig ute for å kapre god plass. Nye modifiserte pulker ble lastet til randen og trukket ut mot vannet. Team amatøyr brukte sikkert halvtime på å finne bilnøklene til Del for å låse bilen. Viste seg at de lå i jakkelommen på imax dressen… Endelig utpå tenkte jeg. Gikk vel 10m før underlaget forsvant under meg til livet. Smidig som jeg er kom jeg fort opp igjen. Smule katastrofal start på turen. Heldigvis ble jeg ikke særlig våt annet enn litt på kneet. Isen var passe kjip. Drøye 20cm med slafs over råtten is. Rimelig slitsomt å vasse rundt. Testfiske gikk derfor ganske rett i dass. Målet var spisskate, men siden den plassen lå såpass langt ut ble det bare litt random fiske utover. 1 skatestang og 2 sabikistenger ble plassert. Faktisk fikk jeg hverken strømsild eller skate. Bare hvitting, knurr, tidenens tristeste torsk og antipers på øyepål og hågjel…

Stakkarslig torsk

Det ble ikke tatt så mange strømsild i det hele tatt. Tyrone var en de få. Ny art på han. Øyepål ble også registrert. Art #29 på den nye listen.

Foto: Del Gillman

Foto: Del Gillman

Øyepål

Etterhvert som mørket kom smygende, trakk vi oss tilbake til hotellet. NKML som arrangerer mesterskapet hadde begynt rigging av stand og akkreditering. Det var mye summing i gangene om hvor konkurransen ville ta sted. Ifjor måtte arrangementet flyttes til Hjellbotn da isen forsvant natten før. I år var det meldt minst like ille og mange begynte nok smått å belage seg på hjellbotn. Alle fikk hentet startkort. Klokken ni var det statusmøte. Ingen beslutning tatt. Alt skulle vurderer lørdag morgen.  Med unntak av noen så tok vel de fleste en tidlig kveld. Tror nok det mest skyldes den harde natten dagen før..

Opp kl 0700 lørdag morgen. Frokost på hotellet. Kl 8 kom beskjeden at arrangementet ikke overraskende ble flyttet til Hjellbotn. Da var det bare å pakke bilene og fyke nedover. Hjellbotn lå ca 20min unna. For de som ikke vet hvordan konkurransen utspiller seg, så er det slik at hver art har en grunnvekt. Hvis f eks Torsk har en grunnvekt på 1kg så gir den 100 poeng. Får du en på 0,5kg så gir den 50poeng. 1,5kg gir 150poeng. Her gjaldt det å legge opp en plan timet og tilrettelagt i ren olsenbanden stil. Lagene våre bestod av Karmøy (Kjetil og Markus), Speci (Vetle og Daniel), SFK G – en (Albin & Thore) og Torshov (Del og Tyrone). De fleste av oss hadde aldri fisket her før. Så her var det nesten bare å prøve seg fram. Vi kjørte litt forskjellige taktikker og det kom opp en del bra poengfisker. Markus fikk den mest givende. Hyse på 2780g. Grunnvekt 2kg.

Foto: Kjetil Guttormsen

Foto: Kjetil Guttormsen

Jeg fikk muligens konkurransens nest største hvitting. Noe som hadde gitt meg kolstadprisen.

Foto: Daniel Andre Bjørndalen

Foto: Daniel Andre Bjørndalen

Ny konkurranserekord og pers på hågjel. 1150g

Foto: Thore Bergh

Foto: Thore Bergh

Daniel klinket til meg torsk på rett under 5kg.

Foto: Bjørn Florø-Larsen

Tyrone og Del med tidenes mest ubrukelig pulk valgte en statisk strategi. De i klubben som fikk mest fisk. Desverre er det ikke samlet vekt som teller i denne konkurransen, men de fikk noen gode poengfisk for det. Hva som tok makrellen til Tyrone på vei opp skulle vi gjerne visst…

Foto: Del Gillman

Foto: Del Gillman

1700 måtte vi være av isen. Var vel ingen av oss som var topp fornøyd. Kjetil fikk flest arter med 8 etterfulgt av meg og Markus med på 7. Etter innveiing var det bare å holde tålmodigheten i sjakk og vente spent på premieutdelingen. Premier ble delt ut i hytt og gevær. Mesterskapets store konge ble bamblejunioren Aron Bohnhorst med seier i junior, åpen lag og åpen klasse med 616 poeng! Fantastisk bra prestasjon. Klubbens beste ble Markus med 2.plass i junior og 6.plass i åpen klasse med 483poeng. Meget bra for en som er junior enda et par år til.

12670178_839510126158210_4203062031973755325_n

Bak Markus ble det tett. Endte selv på 15.plass og nest best i klubben med 363poeng. Kun 70poeng skilte ned til Vetle med Kjetil og Daniel i mellom. I lag ble Karmøygutta beste med 5.plass. Speci og SFK G – en på henholdsvis 9 og 11.plass. Klubben skulle dog stikke av med en pris. Den aller gjeveste av dem alle. Nemlig årets isbart. Her var det 2 som stilte i egen linje. Begge fra Galskap. Kjetils monsterbart dro seieren knepent i land foran Daniel. Bare å bøye seg i støvet.

Årets isbart

Årets isbart

Fullstendig resultatlister kan dere lese hos NKML. Klar forbedring fra fjoråret. Neste år får vi satse enda hardere!

Resten av kvelden ble en fuktig og sen affære. Planen var kloskate satsing i hjellbotn søndag morgen. De planene utgikk med høye kneløft. Til slutt får vi bare rette en stor takk til NKML og alle bidragsytere for å få til et så flott arrangement. For en stemning det er med så mye kjentfolk og likesinnende gærninger. Lyngen fjordhotell for å holde ut med alle gærningene. Anbefaler alle som synes isfiske er topp om å bli med. Isfiske er kanskje en døende sport, men NM i sjøisfiske er noe av det mest levende som finnes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *