Romjulstur etter sko og skjell

Foto: Thore Bergh

Foto: Thore Bergh

Jeg har i noen år nå vært forskjellige steder etter skolest og blanket på samtlige. Tenkte det var på tide å bryte denne forbannelsen og dro med meg Tyrone Pablo og Øyvind Sundet på en romjulstur etter arten.
Denne gangen ble turen planlagt til Daniel Andersen’s lekeplass i Møre og Romsdal.


Vi hadde satt av 27. – 31. Desember til turen hvor target var skolest og skjellbrosme som alle manglet. Tyrone manglet også STB, NTB, 5TTB, buse og rognkjeks som er i dette området. Øyvind manglet STB.
Når turen nærmer seg blir selvfølgelig værmeldingen elendig. Eneste dagen som ser fiskbar ut er fredag 27. Men værmelding er værmelding så vi bestemmer oss for å ta tjansen på at det ikke blir så ille og drar en dag tidligere. Bilen er ferdig pakket og klar til avgang i 21.30 tiden torsdag 26. Turen går rett til Molde. Tiden må best mulig benyttes før uværet kommer. Ble et par timer med kikkfiske i Molde før det ble lyst fredag morgen, uten noe spennende å skrive om. Frokost på McDonalds og et par timer på øyet i bilen før vi drar og henter Daniel på jobben. (Sportsfiskebutikken.no). Værmeldingen er ikke så ille så turen går direkte til båtplassen og rett ut etter skjellbrosme. Det ble satset hardt utover dagen og kvelden kom sigende med dårlig vær uten noe annet en hågjel på krokene. Siden været ble så ufyselig tok vi en besluttning om å spise og sove noen timer. Værvarselet var meldt litt bedre for morgendagen.
Lørdag morgen starter med en god frokost og en rask titt på værmeldingen. Den er ikke bra, så skjellbrosme utgår da det er for mye vind på plassen. Skolest er mulig med flotopp kl 12:00.
11:00 ligger vi oppankret og skotakler synker ned på 400 meter. Alle håper på en bedre dag etter gårsdagens bom på skjellbrosme. Det tar ikke lang tid før det begynner å riste i stengene… minner mye om hai dette. Å ja da, reneste haibonansa. Vet ikke hvor mange svarthå og hågjel vi hadde ombord, men det var betydelige mengder. Så skjer det noe mer spennende på stanga til Øyvind, spenningen stiger jada opp kom rette art.
# 117 for Øyvind ble skolest
Foto: Thore Bergh

Foto: Thore Bergh

Stangen til Øyvind er etter god Galskapånd nå min, så denne går ned igjen med ny agn. Håpet er der, vi er på rett sted. Det blir myye hai den neste timen, så snur vinden og vinden tar seg opp.
Ettersom vinden snur havner vi utenfor targetområdet, det blir grunnere. Vi sveiver derfor opp for å flytte ankeret.  Da kommer det et hyl fra Tyrone, SKOLEST!!!! Joda, der hang en skolest han ikke hadde merket på spagettistangen sin.
# 108 for Tyrone ble også skolest
Foto: Thore Bergh

Foto: Thore Bergh

Ettersom det var usikkert hvor denne hadde tatt ble vi enige om å bli liggende der vi var. Det var også på overtid for strømskiftet så det var ikke så mye tid igjen. Vinden ble også kraftigere.
Stanga til Tyrone gikk ned igjen å jeg hadde nå tre stenger etter skolest. Men, nei da. Bare hai på alle kroker. Skolesten slo meg igjen.Stenger opp, anker opp og kurs mot land. Værmeldingen sa at det var et vindu for å prøve på nytt i strømskiftet tidlig søndag morgen, så da var det bare å håpe det stemte.

Daniel fant sei på loddet på så vi prøvde litt på dem. kom 3 stk ombord før vi dro inn.
Foto: Daniel Andersen

Foto: Daniel Andersen

Hjemme hos Daniel ble bilen pakket om og kursen ble satt mot Fosnavåg etter STB, NTB, 5TTB, buse og kjeks.
For folk som ikke har vært på Fosnavåg før er det obligatorisk å stoppe innom det lokale gatekjøkkenet å prøve spesialiteten “mårburger”. For oss som har vært her før, normal mat, hehe.
Turen til Fosnavåg ble vellykket selv on det hadde blitt et forferdelig uvær utover natta.
# 109 – Strandtangbrosme, 110 – rognkjeks og 111 – 5 trådet tangbrosme på Tyrone
Foto: Daniel Andersen

Foto: Daniel Andersen

Foto: Daniel Andersen

Foto: Daniel Andersen

Foto: Daniel Andersen

Foto: Daniel Andersen

# 118 – Strandtangbrosme på Øyvind

Foto: Daniel Andersen

Foto: Daniel Andersen

Tyrone fisket på noen buser (Kystringbuk) men ingen ville sitte. Slitne, trøtte, våte og fornøyde reiste vi tilbake til basen hos Daniel i noe som etterhvert skle over i søndag morgen. Den værmeldingen som ga håp om en tur til ut etter skolest viste seg å ikke stemme. Dermed var denne turen. Alt i alt en veldig bra tur som ga mye mer fisketid en vi hadde trodd og værmeldingen hadde spådd og skolesten får jeg ta en annen gang.
Stor takk til Daniel Andersen for husrom, bevertning og guiding
We will be back!!!
Thore Bergh for SFK Galskap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *