Sjøismeite – Østlandet

Foto: Thore Bergh

Foto: Thore Bergh

Endelig vinter med sjøis! 3 år siden sist jeg var på sjøisen på østlandet. Mulighet for storfisk eller joker nord fisk kombinert med en følelse av litt utrygghet gjør dette noe av det aller morsomste fiske jeg bedriver. Under følger en liten oppsummering av de siste dagers sjøisfiske på østlandet.

Fredag.

Thore og Tyrone testet isen på bunnefjorden. Ikke all verdens spennende å meddele. Mellom hordene av småhvitting kom det opp et par sypiker. Tyrone som har startet listen på nytt fikk hvertfall notert “ny” art med bilde og vekt.

Foto: Thore Bergh

Foto: Thore Bergh

Lørdag

Vestsiden av fjorden denne gangen. Thore, Vetle, Daniel, undertegnede med bror samlet oss på isen. Flere kjentfolk var også utpå. Forholdene var upåklagelige. Folk hadde litt forskjellige målsettinger, men vi endte opp i samme base uansett. Thore tjuvstartet dagen med ny klubbpers på Makrell, 860g.

12620542_10153827324793426_559356880_o

Ellers hadde hvittingbarnehagen turdag. Det var nesten ikke mulig å finne noe annet på bunn. Det kom opp en og annen sandflyndre samt et par torsk. Fikk selv en 3-4kgs som Thore tok med hjem som mat. Ble en spennende fight da vi trodde det var noe på skatetackelet til Daniel. Viste seg å være torsken min som hadde tatt med seg snøret hans. Dagens beste fisk sto brodern for. Han jaktet sø og etter at agnfiskene hadde stått urørt hele dagen sendte han ned ansjosen 15m under isen. Tok ikke lang tid før det runnet og opp kom en meget bra oslofjord makrell. 1020g.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Muligens i frustrasjon på labert fiske ga Daniel målrettet slimålfiske en sjanse. Metoden bar frukter og opp kom en korrekt kroket slimpose. Ikke akkurat delikat. Bra det ikke teller som art. :p

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Søndag

Østsiden av fjorden denne gang. Frode, bror og undertegnede. Vi sleit fært med å finne parkering. Veiene var lite strødd og under parkering satte jeg bilen fast. Planen var å være klar med stenger kl 09. Rundt 11 var stengene satt ut. Litt kjipt å miste de gylne timene før strømskiftet. Allikevel 5min etter første stang var satt ut runnet det bestemt og monotomt på innerste. Fighten var merkelig. Bare hodedunking og tungt. Ikke som sø i det hele tatt. I hullet dukket det først opp noen rare farger før en alienfolieball tittet fram. Ble litt satt ut først, men dette er faktisk andregang jeg opplever rognkjeks under søfiske. Den gang var det en kompis som fikk. Denne var større og soleklart pers for meg. Klokket inn på 1210g. Utrolig stilig fisk!

Foto: Mathias Aldorf

Foto: Mathias Aldorf

Litt mer artsrikt på denne siden av fjorden. Småhvittingen dominerte fortsatt. I mellom kom det opp en del sandflyndrer, knurr og sypiker. Frode som manglet bilde på Sandflyndre og Knurr fikk dokumentert de hvertfall.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Han fikk også notert ny pers på sypike. 162g.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

I det vi egentlig hadde avskrevet bettperioden og forberedet oss på dødperiode runnet det på ny på samme stang som rognkjeksen. Her luktet det SØ lang vei. Opp kom en fin SØ på 1230g. Fikk bli med hjem til middag.

Foto: Mathias Aldorf

Så mye mer spennende skjedde ikke. Fikk årets første sild og faktisk min første på isen noen sinne. Tok helt nede ved bunn på sabiki. Ikke stor, men fint agn. Det eneste som fikk pulsen til å stige litt var da bror skulle sveive opp bunnmeite stangen agnet med hel hvitting. Noe tungt hadde funnet agnet. Vi håpet på skate, men kun torsk i 3-4kgs klassen. Denne var tynn og fikk friheten tilbake uten vekt og bilde. Totalt ble det 9 arter. Hvitting, sandflyndre, knurr, torsk, sypike, sjøørret, rognkjeks, sild og sei. Deilig å være igang igjen. Håper bare ikke mildværet tar knekken på sjøisen. Om 2 dager går turen til løgnin. Stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *