Sommerlig suterfiske

Foto: Albin Dal

Ved sankthansaften helgen i fjor hadde klubben et hinsides suterfiske nede i Telemark. Med snitt på 2,5kg, flere titals fisk på hver fisker og toppfisk over den magiske 3kg grensen var det ikke rart vi var gira på ny tur. Den olivenfargede ferskvannsgrevlingen har alltid fascinert meg. Har aldri hatt helt lykken etter den og persen sto på beskjedne 1,5kg. Thore med sin suter på 60g ville det vært en underdrivelse og si han ikke hadde et stort forbedringspotensial.

Fredag formiddag tok vi turen nedover. Vetle og Daniel kom av gårde litt før oss og slapp billigere unna køen. Vi ankom plassen ved middagstider. Vetle og Daniel var allerede i gang med fisket. Det var trangt om plassen, men vi fikk skviset inn 2 stenger hver. Metoden var enkel. Method feeder med popup plastmais eller lignende plastikk agn. På plassen er det viktig med mye for. Ikke uvanlig med titals antall grevlinger som soper plassen tom før de går videre. 5kg for per stang vil være lite for mange. Grunnforet bestod av sutarkung for min del blandet med mais, hemp, micro pellets toppet med betaine søtningsmiddel.

Vetle sitt grunnfor

Vetle sitt grunnfor

Av ekstra utstyr er det viktig med avkrokingsmatte, veienett, målebånd, vekt og keepnet dersom det blir hektisk. Noe som ikke er uvanlig med plassen. Etterhvert som vi hadde kommet igang og fått ut en del for begynte det å bli liv. Fra 20:00 ble grevlingene jevnlig lurt av plastikk popup maisen. Vi prøvde å variere med gul, rød og grønn og mindre boilies uten at de så ut til å bry som om det. Så lenge agnet var poppet en cm eller to opp fra bunn. Min første fisk viste seg å faktisk bli den største jeg fikk på turen. 52cm og 2430g. Solid grusing av pers.

Foto: Thore Bergh

Utover natten fikk Thore også en anstendig pers.

Foto: Albin Dal

2350g og 49cm.

Bettet var jevnt og trutt. Ingen intensive perioder med 2-3 run samtidig. For oss førstegangsreisende var det ganske stas og anerledes enn hva vi var vant med tidligere på suterfiske. For Vetle og Daniel var det under par. Kl 10:00 på morgenen hadde vi kommet ut av tellinge. Et sted mellom 30-40 fisk hadde vært på land. Kun suter. Ingen over 2,5 og snittet lå på rundt 2kg. Kom til og med opp noen under kg. Nytt for de som hadde vært der før. Selv hadde jeg fått flere suter på en natt enn hva jeg hadde fått til sammen fra før av. Telte opp ca 15 stk hvorav 7 ble veid over 2kg. Etterhvert som solen kom skikkelig frem og begynte grillingen av bleke vinterkropper ebbet også suterbettet ut. Thore og jeg var pakket sammen og tok turen hjemover. Vetle og Daniel ville ta en natt til. De fikk etterhvert også besøk av Andreas Næristorp (se blogg her). Bettet var noe bedre og de fikk presset opp noen fisk over 2,5kg.

Foto: Albin Dal

Foto: Vetle Westlie

Hvorfor bettet var dårligere enn fjoråret er vanskelig å si. Det virket som vi kom 1 uke for sent mtp gyting. Det hadde også vært betydelig kaldere torsdag og fredag mens temperaturen steg betraktelig fra lørdag til søndag. Det pleier også være best på dag 2. Uansett takk for i år. Vi kommer tilbake neste år!

Foto: Daniel Andre Bjørndalen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *