Svipptur til Stavanger

5ttb

Det har verket litt i fiskelysten i lang tid nå. Ikke så mye spennende å finne i sjøen her på østlandet. For mye vind, for lite is, for mye ferskvann, for kaldt vann osv,osv. Bråbestemte meg derfor for å ta en tur til Stavanger. Meldt myye vind og endel nedbør den helgen, men fu.. it. Må være bedre enn å være hjemme…. Tok fri fredag fra jobb og dro mot Stavanger i desperasjon torsdag kveld kl 20.30.
Turen til Stavanger fra Askim er ikke veldig spennende, men tiden gikk likevel fort. 03.30 parkerte jeg bilen Grasholmen. Hadde tenkt å ta et par timer på øyet i bilen, men det utgikk. Fint vær og vindstille så på med klær og ut med utstyr.
Fant ganske fort en Rognkjeks som så bra ut og den var veldig interessert i agnet mitt. Den tok, å satt. Men, håven… den ligger igjen i bilen. Prøvde å kjøre den forsiktig inn til land, bøyde meg ned får å ta den opp men da fikk den fart og løsnet fra kroken,,,Skal ikke gjenta det som rant ut da. Rognkjeksen la seg pent på bunn, jeg løp opp i bilen etter hov. Vel nede igjen var rognkjeksen borte…
Vel vel, sikkert noe annet spennende.

Fikk opp en snål vanlig ulke som så større ut en det den var.

ulke

Fisket på en hårvar som lå i en sprekk, men ikke interessert. Oj, der er rognkjeksen tilbake å den tok igjen. Kuult, inn i håven og opp på land. Kan være pers dette. Men, målebånd og vekt…ja det lå i bilen!! Hov og rognkjeks ut i vannet igjen, løp opp til bilen og ned igjen. Ble ikke pers, men en fin fisk var det likevel.

Rognkjeks

Etter å ha satt ut kjeksen igjen begynte det å lysne, så jeg tok noen timer på øyet i bilen. Ca kl. 10.30 ble jeg vekket av Tommy Berg Lian J. Vi skulle ut å prøve etter steinbit fra en brygge. Vinden tatt seg opp og det var heller utrivelig på brygga. Steinbiten ville heller ikke leke i dag, så etter noen timer og noen sandflyndrer dro Tommy for å ordne noe og jeg tenkte prøve litt etter skrubbe. Fremme på plassen blåste det (som meldt) alt for mye og det var også regn. Parkerte derfor bilen, la ned setet og sovnet igjen.

Etter et parr timer ringte Tommy og inviterte på middag. Etter middagen og en middagslur gikk turen til Ølberg. Target var tangsprell.

Selv om det blåste ganske kraftig lå denne vika såpass i le at det var helt ok å fiske her. Vannet lå ganske rolig og sikten var god.

Tok ikke så lang tid å få øye på noen tangsprell men de var veldig lysskye. Fikk fisket på en men den ville ikke sitte. Så en til som stakk med en gang den fikk lys på seg. Da la jeg ut en stang der den forsvant og håpet den skulle komme tilbake. Tommy fisket opp en tangstikling som han hadde lyst til å veie, å da ble fokus noe forandret. Over 15 gram! Og det var fler av dem rundtom som så like store ut.

Frem med småkrok og på med tangloppe. Disse var også veldig lysskye så måtte fiske i lysskyggen. Tok ikke så lang tid før en feit tangstikling lå på vekten min også.

Tangstikling

15.2 deilige gram. Pers så det holder. Gikk deretter bort for å sjekke stanga jeg la ut etter tangsprell. Ja, det var noe i andre enden der, men det satt fast i tangen. Etter litt forsiktig lirking kom det opp en 5 ttb. Litt overraskende her, men en rask tur innom vekten viste en ørliten forbedring av pers.

5ttb

Etter dette ble det ganske stille så vi bestemte oss for å reise hjem til Tommy og ta noen kalde pils og sove litt. Søndag hadde Tommy litt å gjøre så jeg stakk innom Ølberg igjen. Nå kom vinden fra en helt annen retning og uværet hadde dyttet frem en springflo. Vann langt opp på brygga… Hmm, ja nok er nok. Satte derfor kursen hjemover igjen.

Deilig å komme seg vekk fra Østlandet og dårlig fiske, selv om været i Stavanger ikke var bra så hadde jeg morsomt fiske. Stor takk til Tommy Berg Lian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *