Tullefiske i utlandet

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Det lokale akuttmotaket. Greit å ikke bli syk her?

Som artsfisker er man som regel passe sær. Både når det gjelder fiske så vel som andre ting. Mens majoriteten av nordmenn foretrekker å trekke til syden for å nyte sol, mat og drikke på en strand det er flere turister enn innfødte, har jeg alltid søkt nye utfordringer og steder. Da hjelper det fint med en samboer som er medgjørelig og vennepar som ikke er redd for å prøve nye utfordringer selv.  Kravene var enkle. Nytt land og fiskemuligheter, mens de andre ønsket billig og varmt. Årets destinasjon gikk derfor til Montenegro og Albania. Har ikke tenkt å lage en stor uthandling om ferien, men utelukkende legge ved litt fiskebilder. Er tross alt det som er interessant på denne siden.

Mesteparten av ferien foregikk i Montenegro. De første 4 dagene bodde vi i Budva. Landets største by som praktisk ligger ved kysten. Fiske var populært, men fiskebutikker var det dårlig med. Det gjaldt å komme seg vekk fra badestrendene eller ut i båt om det skulle bli fisk. Fikk med meg fruen ut på svabergene en av dagene. Der ble det 3 nye arter på verdenslisten.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Damselfish. Pest og en plage som agntyv.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Junkergylt.

Foto: Camilla Falck

Foto: Camilla Falck

Painted comber.

Glad i fisk er de også.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Krap – carp anyone?

Turen gikk så videre til Shkoder og Albania. 2t taxitur for 90 euro. Helt ok for 4 personer.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Albania – where peasents become kings.

Hadde booket oss inn på Prince of Lake hotell. Tror det var det dyreste hotellet i byen. Rett ved Bojana river som renner ut av Lake Skadar. Kostet ikke mer enn 250kr/natten per pers.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Mulighet til å fiske omtrent rett ned fra hotellet.

Fisket var ikke noe å rope hurra for her heller. Ingen fiskebutikker og mais eller brød fungerte så der som agn. Det var ikke før jeg fikk lurt meg til et par mark fra noen lokale fiskere at det ble litt fart på fiskingen. Fikk hvertfall 2 nye på listen.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Gjuka. Ser ut som vanlig laue, men den skal visst ikke være der så da har jeg blitt fortalt av ekspertene at det er en Gjuka eller Skadar bleak.

Foto: Albin Dal

Foto: Albin Dal

Albanian roach. Tydeligvis 5 forskjellige rutilus typer der. Inklusivt vår egen mort.

#132 arter på verdenslisten. Bare 868 igjen til 1000….

Både Montenegro og Albania kan anbefales på det sterkeste. Flybillett kan være noe dyrt. Våre lå på rundt 3000kr, men så var vi sent ute også. De var helt nede i 2000kr på et tidspunkt. Utrolig billig og fantastisk hyggelige folk

Bare holde seg unna isbiter i drinker…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *