Vårtur til Titran

Siden Frøyaturen i August har en ny tur til Titran fristet! Fikk røsket med meg Kristian Hausken og Joakim Øvrebø fra den lokale havfiskeklubben og tidligere turkamerat Kristian Midtlid fra Ålesund. Etter litt pakking var det tid for en lengre kjøretur, vi valgte kysten opp da både bil og vær ikke var helt på topp. Etter en overnatting og en jæger fattigere var vi endelig fremme! Kvelden ble brukt til innlosjering, noen øl og evig testing av knutene til tackelene til joakim, noen holdt, andre ikke.

Etter en natt søvn var det dags for fiske! Vi hadde leid oss 2 stk kværnø 19 fot som vi brukte under nesten hele oppholdet vårt. Vi bestemte oss for å prøve noen nautiske ut i havet etter lange denne dagen. Etter noen mange småbrosmer og noen mindre langer bestemte vi oss for å prøve på en større grunntopp, det leverte i noen småpene torsker rundt 10 kilo

Dagen begynte og nerme seg kveld og vi tenkte å prøve et siste slep i en bakke på rundt 150m med steinbunn, dette var ikke så dumt for idet agnet traff bunn hugg det skikkelig til! Etter tungt fight kom fisken tilsyne og kunne kjapt konstantere med 20+! Ny pers 22.5kg fordelt på 154cm!

Denne kunne nok veid endel mer men en liten rogn hadde den, min første lange over 20 så dette var utrolig deilig! De neste dagene ble det lite å melde om ble et par dregginger etter skjellbrosme i 3-4meter sjø å overraskelsen var stor da denne dukket opp på 220m! Piggskate på 6.66kg – 97cm!!

Ny pers med grei margin! Det dukket også opp flere torsker og perset tilslutt på 10.8kg, forbedring med hele 500gram!

Utover dette hadde vi varierende vær noe som ga lite uttelling og småbrosmer her og der men vi hadde også booket en tur ut sammen med Frederic Kullin og målet var stor lange, første nedslippet smalt det på både hos meg og hausken! Opp kom en på 20.89 hos meg og Kristian tok likegodt et trippel drag meg noe mindre fisk men med toppfisk og pers på 15.48kg for hans del!

Midtlid greide også å lure opp en pen sei på 7.8kg under langefiske, flott bonus det men ikke helt target!

Etterhvert drar alle mann fisk jevnt og trutt og nå var det Kristian fra Ålesund sin tid for å perse! Han fikk flere flotte tett på 20 og største klokket inn på 19.8kg!

Han fikk også en lange på 15-16kg rett i gattet, den så alvorlig ut før den kom opp og viste seg, mens andre drev med fisk hadde imidlertidig jeg snelle trøbbel… Penn International snella mi var ferdig men etter litt om å men å et senebrudd senere var det virkelig stangbøy hos meg, etter en nervepirrende fight kom den til syne! Fisken var ikke så lang men kondisjonen var på plass! 149cm fordelt på 26.09kg! Ny pers og specimen!

Dobling av min gamle pers som var 13kg før jeg reiste opp her! Etter og dratt et fult kar i flotte langer ble det litt jiggfiske men torsken sto tett så lyrfisket ble ikke helt det store denne gangen desverre, men med 2 fisker over 20kg denne dagen var jeg egentlig ganske fornøyd! Ble mye filitering og trøtte sjeler utover kvelden, Midtlid returnerte hjem og det var tid for en liten økt før vi skulle reise hjem igjen samme dag. Det ble noen timer på havet og nå var været endelig lagt seg skikkelig! Kristian dro ut og fisket lange og torsk opp mot 15kg mens jeg grudde videre på skjellbrosma som enda ikke hadde vist seg… timene gikk og hågjelene kom opp den ene etter den andre tilsutt måtte vi bare gi oss og jeg sa til joakim at dette er “siste fisk” opp kom den å dette er ingen hai! Jadda art nr 129: Skjellbrosme!

En utrolig lettelse og en kjempeflott avslutning på turen som siste fisk opp ripa, endelig satt den! Må takke klubbkamerat Thore og Kullin for området jeg fisket på for denne skjellbrosmen samt flott guiding etter lange! Kan sterkt anbefale Frederic kullin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *