Skotur til Nerås

En god start på året

Fikk en melding av Daniel Andersen 28. desember 2020, «Jeg får muligens fri 2. januar, da kan det fort hende vi får til noe hvis du har mulighet?». Har vært hos Daniel før. Target var skjellbrosme og skolest. Dere som kjenner meg vet om min historie rundt skolesten. Den har unngått meg i veldig mange år. Alle får denne fisken utenom meg!!! Forrige tur til Daniel var Desember 2019 (romjulstur etter sko). Inviterte da med meg Tyrone og Øyvind Sundet. Skjellbrosme kunne vi ikke gå ut på grunnet dårlig vær, så all in på sko. Det endte med at både Tyrone og Øyvind fikk, men ikke jeg. Ingen overraskelse der da.

Men, nå skulle det være min tur, håpet jeg….

I riktig Galskapånd sa jeg selvfølgelig ja, jeg er klar! Dette selv om det ikke var tilgjengelig overnatting det. Har sovet i bilen før jeg, så det går nok bra. Reiste hjemmefra aaalt for tidlig på fredag. Fiskefeberen hadde satt seg. Bra vær hele veien å ikke noe spennende å melde om lang veien over til Nerås, som for øvrig er plassert mellom Ålesund og Molde. Vel fremme ved båtplassen kl 20.00……. Daniel skal jeg møte lørdag morgen. Jaja, ta noen pils og legge seg til å sove. (Har vel noen venner der ute som vet at det ikke ble et parr pils. Nok snø kom det i alle fall

Foto: Thore Bergh

Lørdag morgen kommer og jeg føler på at jeg hadde det litt for moro for meg selv i bilen i går kveld. Daniel Andersen kommer, båt tømt for snø og kursen går rett ut etter skolest. Etter å ha bittret på den gjennom et strømskifte, uten et eneste napp, ikke engang svarthå, dro vi lenger ut etter skjellbrosma.

Thore Bergh

Kan ikke skylde på været i alle fall. Det viste seg fra sin beste side. Etter at ankeret var senket gjorde vi oss klare for en lang økt og hadde hele natten på oss før vi skulle prøve på skolesten igjen. Kom opp ei lita brosme, en sykkelpumpe av en lange før det hogg på noe tyngre. Alltid spennende når det er noe tungt i andre enden.

Foto: Daniel Andersen

Resultatet ble en Brosme på 8.8 kilo. Dobling av pers så en meget fornøyd fisker der, selv om denne fangsten resulterte i at en av de frie krokene på tackelet gikk rett gjennom fingeren å ble røsket ut igjen av fisken….. Av alle merkelige tilfeldigheter kom en nysgjerrig gjeng fra Reddningsskøyta innom båten, de lurte i grunn bare på om alt var bra om bord, men de hadde lege ombord og fingeren ble lappet sammen. Skulle egentlig hatt et parr sting, men de manglet nål og tråd.

Etter sa en kald pils nappet det i stanga igjen. Dette føltes litt annerledes ut å spenningen økte betraktelig i båten. Daniel hadde klokketrua. Å ja da, opp kom #144 skjellbrosme!

Foto: Daniel Andersen

Fy fa.. Bittring er undervurdert. Var i runn inne på tanken å reise inn på grunn av fingeren, men veldig glad vi ble ute. Nå bestemte vi oss for å ta tidlig kvelden å Daniel var så elskverdig at han ordnet overnatting under tak J Seng, en kald pils og natta. Søndag kom veldig fort å klokka var satt på 0900. Opp og hoppe, frokost på Shell, hamburger og energidrikk.

Foto: Thore Bergh

Flotte forhold i dag også. Vi hadde litt tid før strømskiftet, så vi prøvde litt etter arter for Winter Warrior. Hadde i grunn håp om glassvar og lysing. Kom opp noen hågjel før det var helt andre takter. Forsiktig napping, tilslag og tungt i andre enden. Dette var gøy. Igjen. Opp kom en lysing på 4 kilo å ny pers.

Foto: Daniel Andersen

Nå hadde i grunn tiden gått, så det var på tide å flytte seg til skolesten. En kort tur og ned med ankeret på 400 meter. 2 stenger ble rigget, og takk til Daniel igjen for hjelp med agning og klargjøring av tackler. Var blitt litt handicapet grunnet fingeren.

Foto: Thore Bergh

Etter en time var det bevegelser i den ene stanga å spenningen var til å føle på. Skulle den endelig komme?

JA!!!!!

# 145 skolest!

Foto: Daniel Andersen

Fy for en tur, og for en start på året 2021.

Bedre kunne denne turen antagelig ikke blitt. Spontantur med en bra værmelding, opp hopp og ut.

Den siste stanga som lå ute overtok Daniel som bare hadde vært guide hele veien. Den ble liggende ute i vente på om det skulle dukke opp en til. Var lenge siden Daniel hadde fått en skolest. På slutten av strømskiftet mistenkte han at det satt noe i andre enden og oppsveivingen startet.

På vei opp fløy det på noe vi trodde var sei, å den så stor ut. Opp kom 3 hvittinger på mellom 800 gram og 1 kilo + en sei på over 2 kilo, hehe. Ikke rart det det var tungt.

Ble dessverre ikke noen skolest eller bilder av de fiskene. Var ingen av oss som tenke på det.

Tusen takk til Daniel Andersen for invitasjon, guiding, husvær, hjelp underveis og godt selskap.

Foto: Bilal Saab

Denne turen sitter nok i kroppen en stund.

PS: Det kom ikke opp en eneste svarthå! Hva skjer a?

Signing off

Thore Bergh

SFK Galskap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *